Γυμνάσιο-Λύκειο
Aerial Drone Competition
Innomakers Program

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

Περιγραφή Προγράμματος

Ένα NEO, μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου είναι πλέον διαθέσιμο από την Ακαδημία μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: Το Aerial Drone Competition και το InnoMaker Program.

Aerial Drone

Το πρόγραμμα Aerial Drone προσφέρει ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που εστιάζει στην εκμάθηση μέσω της πράξης και της εκπαίδευσης. Είναι δομημένο μαθητοκεντρικά. 

Οι μαθητές  μαθαίνουν για τα drones, τις αρχές πτήσης, τον προγραμματισμό, την τεκμηρίωση και τις δεξιότητες επικοινωνίας, ενώ διευρύνουν την κατανόησή τους και δημιουργούν ενδιαφέρον για επαγγελματικές ευκαιρίες στον τομέα των drones.

InnoMaker

Το πρόγραμμα InnoMaker προσφέρει στους μαθητές μας μια ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τις δεξιότητες προβληματισμού. Μέσω δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν τη συνεργασία, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την επίλυση προβλημάτων, το InnoMaker εμπνέει τους μαθητές να σκεφτούν δημιουργικά και να εξερευνήσουν νέες ιδέες. Μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικά projects, προκλήσεις κατασκευών, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες των μαθητών σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την πειραματική μάθηση.

Δεξιότητες

Γέννηση ιδεών, σχεδιασμός ιδεών, δημιουργική εργασία με άλλους, αποτελεσματική ακρόαση, δημιουργική παραγωγή και καινοτομία, δεξιότητες παρουσίασης, επίλυση προβλήματος, λογική, εποικοδομητική διαφωνία, συνεργασία, υπευθυνότητα, ηγεσία και πρωτοβουλία.

Εξοπλισμός

Σε αυτό το NEO πρόγραμμα της Ακαδημίας μας θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά, ασφαλή drones με δυνατότητα προγραμματισμού.

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν περιβάλλον προγραμματισμού και θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές πτήσης ενός εκπαιδευτικού drone.

Το εκπαιδευτικό έτος θα ολοκληρωθεί με ένα διαγωνιστικό event.

Για το πρόγραμμα InnoMaker αξιοποιούνται απλά υλικά, ηλεκτρονικά και τεχνολογικά υλικά, κατασκευών και πρωτοτύπων καθώς και εργαλεία μέτρησης και συναρμολόγησης,  κατάλληλα για Open Projects.

Παρουσίαση Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμπλέκει τους μαθητές σε αληθινά προβλήματα και αφορούν τους παρακάτω τομείς:

  • Coding
  • Controller
  • Teamwork Missions 
  • Autonomous Flight Mission
  • Piloting Skills Mission 
  • Communications Mission

Επιπλέον, για το πρόγραμμα InnoMaker Mission γίνεται αξιοποίηση της βασικής μεθοδολογίας Design Thinking.

Ημέρες και Ώρες

Τρίτη, 16:30-18:00
Έναρξη Τμημάτων:
1 Οκτωβρίου 2024

Τμήμα

Τα τμήματα είναι 12μελή. Η αναλογία μαθητή προς προπονητή είναι 6:1

Προπονητές

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι ειδικοί στον τομέα τους, κατέχοντας εξειδικευμένες δεξιότητες στη διδακτική, στη ρομποτική, στη μηχανική και στις κατασκευές.