Γυμνάσιο
VEX Robotics Workcell

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

Περιγραφή Προγράμματος

Τα προγράμματα στην ηλικία του Γυμνασίου είναι ακόμη πιο  σύνθετα καθώς αλλάζει  ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν, αλλά και τα ίδια τα  παιδιά έχουν αποκτήσει περισσότερες κατασκευαστικές και προγραμματιστικές δεξιότητες. Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν γίνονται διαρκώς και πιο ικανά στο να πραγματοποιήσουν πιο σύνθετους συλλογισμούς, να σκεφτούν κριτικά και να ασκηθούν σε μεθόδους επίλυσης προβλήματος (Problem Solving).

Αξιοποιούνται τεχνικές και μεθοδολογίες παραγωγής ιδεών και λήψης απόφασης. Η ικανότητα λήψης απόφασης θεωρείται μία εξαιρετική σημαντική δεξιότητα που καλλιεργείται σε αυτές τις ηλικίες με μεθοδικό τρόπο. 

Δεξιότητες

Γέννηση ιδεών, σχεδιασμός ιδεών, δημιουργική εργασία με άλλους, αποτελεσματική ακρόαση, δημιουργική παραγωγή και καινοτομία, δεξιότητες παρουσίασης, επίλυση προβλήματος, λογική, εποικοδομητική διαφωνία, συνεργασία, υπευθυνότητα, ηγεσία και πρωτοβουλία.

Εξοπλισμός

Σε αυτό το νέο  πρόγραμμα της Ακαδημίας μας χρησιμοποιείται εξοπλισμός ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη VEX Robotics και την RECF  (Robotics Education & Competition Foundation)

Η Ακαδημία Ρομποτικής και Καινοτομίας “The Inventors” φέρνει το μέλλον της βιομηχανικής ρομποτικής στην τάξη μας.

Το VEX V5 Workcell, σχεδιασμένο για Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, είναι ένα σύστημα κατασκευής για ρομποτικό βραχίονα 5 αξόνων, μεταφορείς και αισθητήρες, σε συνδυασμό με το δοκιμασμένο λογισμικό VEX code.

Το Workcell λειτουργεί ως πρόγραμμα πιλότος, εισάγοντας τους μαθητές μας  σε έννοιες βιομηχανίας  όπως η κατασκευή, η παλετοποίηση, έλεγχος ποιότητας κ.ά. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα η Ακαδημία μας προσπαθεί να γεφυρώσει το  χάσμα  μεταξύ σχολικών δεξιοτήτων  και βιομηχανίας.

 Το V5 Workcell παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων δημιουργώντας και κωδικοποιώντας ένα προσομοιωμένο βιομηχανικού τύπου ρομποτικό βραχίονα.

Το ειδικό περιβάλλον προγραμματισμού VEXcode επιτρέπει στους μαθητές να ξεκινήσουν την κωδικοποίηση γρήγορα και εύκολα.

Επιπλέον, η Ακαδημία μας διαθέτει το μοναδικό πρόγραμμα FAC (Factory Automation Competition).  Αυτός ο διαγωνισμός που βασίζεται στην εργασία στην τάξη επιτρέπει στους μαθητές να συνδεθούν και να εφαρμόσουν όσα έμαθαν μέσω στόχων που μιμούνται τα πραγματικά σενάρια του κλάδου της βιομηχανίας που χρησιμοποιεί ρομποτικά συστήματα.

Παρουσίαση Προγράμματος

Το  πρόγραμμα  VEX V5 Workcell  για μαθητές Γυμνασίου είναι ειδικά διαμορφωμένο  στις ιδιαίτερες ανάγκες της   συγκεκριμένης  ηλικίας.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο σε 13 εργαστήρια (Labs)  διάρκειας 2-3 εβδομάδων το καθένα.

 • Lab 1: Industrial Robotics
 • Lab 2: Safety
 • Lab 3: Manual Robot Arm Movements
 • Lab 4: Programming Robot Arm Movements
 • Lab 5: Using Variables
 • Lab 6: Using an End Effector
 • Lab 7: Dropping Off Objects (HRI)
 • Lab 8: Transporting Objects (Palletizing)
 • Lab 9: Using a Conveyor System
 • Lab 10: Conveyor Systems and Sensors
 • Lab 11: Cooperative Systems
 • Lab 12: Competition
 • Lab 13: Capstone Project

Με το πέρας των εργαστηρίων δίνεται η δυνατότητα για επεκτάσεις προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι έννοιες που καλύπτονται στα Labs. Τέτοιες έννοιες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και την κωδικοποίηση μεταφορέων, εκτροπέων, πυλών, καθώς και περαιτέρω έννοιες ταξινόμησης και αυτοματισμού.

Ημέρες και Ώρες

Τετάρτη, 18:30-20:00
Έναρξη Τμημάτων:
04/10/2023

Τμήμα

Τα τμήματα είναι 12μελή. Η αναλογία μαθητή προς προπονητή είναι 6:1

Προπονητές

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι ειδικοί στον τομέα τους, κατέχοντας εξειδικευμένες δεξιότητες στη διδακτική, στη ρομποτική, στη μηχανική και στις κατασκευές.